Σάββατο 4 Ιουλίου 2015-Το 1ο Δ.Σ. Ψυχικού στον Περιφερειακό του 7ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Ρομποτικής

02/07/2015 1dimps ΑρχικήΔιαγωνισμοίΜαθητέςΝέα-Ανακοινώσεις

Το Σάββατο 4 Ιουλίου 2015, στο νέο κτίριο της βιβλιοθήκης της σχολής ΑΣΠΑΙΤΕ(σταθμός ΗΣΑΠ «Ειρήνη»), διεξάγεται ο Περιφερειακός Αττικής του 7ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στον οποίο το σχολείο μας συμμετέχει για πρώτη φορά.
Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τον οργανισμό WROHellas και αποτελεί τον πιο σημαντικό Διαγωνισμό Ρομποτικής που διεξάγεται στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο.

Τον περασμένο Μάιο σχηματίστηκαν στο σχολείο μας 2 ομάδες ρομποτικής αποτελούμενες από μαθητές ΣΤ τάξης, με σκοπό να διδαχθούν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα τις απαιτούμενες γνώσεις τόσο για την κατασκευή όσο και για τον προγραμματισμό του ρομπότ LEGO Mindstorms EV3.

Με διαθέσιμα 2 εκπαιδευτικά πακέτα ρομποτικής και 1 με συμπληρωματικά στοιχεία, τα οποία αποκτήθηκαν, χάρη στις επίμονες προσπάθειες της Διευθύντριας κ. Ορσαλίας Γερακίνη, της Υποδιευθύντριας κ. Έλσης Μιχαλοπούλου και του εκπαιδευτικού Πληροφορικής κ. Σωτήρη Χάρμπα, με έξοδα της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, οι μαθητές των 2 ομάδων γεμάτοι ενθουσιασμό και κέφι παρακολούθησαν τα μαθήματα, τα οποία περιελάμβαναν θεωρία και αρκετή εξερεύνηση των στοιχείων των πακέτων ρομποτικής στην αρχή, καθώς και δραστηριότητες προκειμένου να αντιληφθούν τον τρόπο κατασκευής, τον προγραμματισμό και την λειτουργία του ρομπότ στο έδαφος.

Μετά τα πρώτα 4-5 μαθήματα μπήκαν σε ρυθμούς προπονήσεων προκειμένου να κατασκευάσουν το δικό τους ρομπότ το οποίο έπρεπε να προγραμματιστεί για να είναι σε θέση να φέρει σε πέρας την αποστολή του.

Ο διαγωνισμός αυτός αποτελεί πρωτίστως μια γιορτή της εκπαίδευσης και μια ευκαιρία για τα παιδιά να αγαπήσουν μια ξεχωριστή δραστηριότητα, να αποκτήσουν και να μοιραστούν σκέψεις, γνώσεις και δεξιότητες μέσα σε ένα συνεργατικό κλίμα, το οποίο ενδυναμώνει τις σχέσεις τους και επίσης τους βοηθά στο να αποκτήσουν ή να βελτιώσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες.

Οι μαθητές των 2 ομάδων μας με ονόματα Robotistas (τα μέλη της είχαν λάβει μέρος και στον διαγωνισμό WEDO τον περασμένο Μάρτιο) & Robocops, που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, είναι οι παρακάτω:

Robocops : Κωνσταντίνα Μ., Θοδωρής Τ., Φώτης Κ.

Robotistas : Μιχάλης Μ., Χρήστος Μ.

GRplane

Το σχολείο μας εύχεται στoυς μαθητές των ομάδων μας, καθώς και στους μαθητές μας, Χρήστο Ζ. και Ανδρέα Μ., καλές ρομποτικές δημιουργίες και καλή επιτυχία στον περιφερειακό διαγωνισμό το Σάββατο 4 Ιουλίου 2015 !

Σας προσκαλούμε να έρθετε να παρακολουθήσετε τον διαγωνισμό στο χώρο της σχολής ΑΣΠΑΙΤΕ (σταθμός ΗΣΑΠ «Ειρήνη») και να στηρίξετε την προσπάθεια των παιδιών.

Για να δείτε πληροφορίες για το πώς θα έρθετε με αυτοκίνητο κάντε κλικ εδώ

1ο Δημοτικό Σχολείο ΨυχικούEV3LEGO MindstormsWRO HellasΕκπαιδευτική Ρομποτική

Comments are currently closed.